Bizi 10:00 - 17:00 arası ziyaret edebilirsiniz.

[email protected] +90 532 207 11 56

İnme Hastası Fatmagül Anlatıyor

İnme Hastası Fatmagül Anlatıyor

Her şey görme şikayetlerimin gelişmesiyle başladı

2012 yılında yakını ve uzağı görmekte birtakım sıkıntılar yaşıyordum. Kafamı o yöne çevirmediğimde sağ ve sol tarafımı görmekte oldukça zorlanıyordum. Bu nedenle ilk doktor randevum göz bölümüyle oldu. Göz doktoru yaptığı muayenede görme alanımda kayıplar olduğunu ve görme kaybı yaşadığımı belirtti. Bazı tetkikler yaptırmamızı istedi ki bunların arasında beyin MR’ı da yer alıyordu. Beyin MR’ında, beyinde bir pıhtı fark edildi. Açıkçası bu pıhtı atmasının benim tarafımdan fiziki olarak bilinen başka bir yansıması olmadı. Ne yazık ki görmem etkilendiğine göz doktoruna gittim ve bu sayede bu pıhtı ile karşılaştık. Ardından göz doktorumun da önerisiyle bir nörolog arayışına girdim.

Her gün doktorum Özlem Güngör Tunçer ile iletişim halindeydik

Tedavim için hangi doktora gideceğim konusunda kızım oldukça detaylı araştırmalar yaptı. Bu araştırmalar sonucu Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Güngör Tunçer’e ulaştık. Özlem Hanım’la ilk kez Mayıs, 2012 tarihinde bir araya geldik. O günden bugüne tedavim kendisinin kontrolü altında devam etmektedir. Dr. Özlem Hanım, ilk olarak hastalığım hakkında bana detaylı bilgiler verdi. Hastalığım hakkındaki yönlendirmeleri ve bana yaklaşımı oldukça samimiydi. Hastalık sürecimin yönetimine titiz yaklaşımı ve kontrolleri sayesinde düzenli INR ölçümleri yaptırmaya ve kan sulandırıcı kullanmaya başladım. INR ölçümlerimin sonucuna göre ilacımın dozunu günlük olarak ayarlayıp ilaç dozajını belirliyorduk. Bu da Özlem Hanım ile düzenli olarak iletişim halinde olduğum anlamına geliyordu. Özetle, Prof. Dr. Özlem Güngör Tunçer artık ailemden biri olmuştu. Onun sayesinde bir pıhtı atma ya da buna bağlı inme (felç) geçirme riskimi en aza indirmiş olduk.

 

Pandemi ile birlikte INR ölçümleri evde yapmaya başladım

2012 yılından beri INR ölçümleri için sürekli hastaneye gidip ölçüm yaptırmam gerekiyordu. Ben de tüm takipli hastalar gibi COVID-19 pandemisinden olumsuz yönde etkilendim. Viral enfeksiyon riskinin yüksek olması nedeniyle hastanelere gitmekten azami ölçüde kaçınıyordum. Sokağa çıkma yasakları nedeniyle artık ölçümlerimi evde yapmaya başladım. Yine Prof. Dr. Özlem Güngör Tunçer sayesinde “INR evde ölçüm cihazı” ile tanıştım. Bu sayede evde kendim ölçümlerimi yapabiliyorum ve hastaneye giderek ölçüm yaptırma zahmetinden kurtulmuş oldum.

 

Doktorunuz ile yakalayacağınız uyum tedavinize oldukça başarılı yansıyor

İlacın dozu, yaptığım INR ölçümlerine göre değişen bir tedavi modelim var. Düzenli olarak ölçümlerimi yapıp, doktorum ile paylaşarak pıhtı riskimi olabilecek en minimum düzeye çekmeye çalışıyor ve tabloyu bir anlamda kontrol altında tutuyoruz. Açıkcası Dr. Özlem Hanım’ın özenli takibi sayesinde hastalık ve tedavi sürecini çok daha kolay geçirdiğimi söylemeliyim. Benim gibi olan hastalar için önerilerim ilk adımda doktorlarını özenle seçmeleri olacaktır. Tedavi süresince sıkı iletişim halinde olacakları için, doğru bir frekans ve uyum yakalayacakları hekim ile yola çıkmaları önem taşımaktadır. Hastaların doktorlarının önerilerini dikkate almaları ve bunlara harfiyen uyum sağlamaları gerekmekte. Kontrollerini aksatmamaları ve ilaçlarını düzenli almaları da son önerilerim. Doktorunuza ve kendinize güvenin.

Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.